Oferta świąteczna
w Księżym Młynie

BROWAR RESTAURACYJNY Z MIASTA ŁODZI

WIGILIJNY WIECZÓR

Spotkanie wigilijne to doskonała okazja do świętowania sukcesów firmy oraz integracji i budowania wzajemnych relacji. To czas podziękowań za współpracę swoim pracownikom oraz kontrahentom.

a

Imprezy świąteczne

Serdecznie zapraszamy do organizacji spotkań świątecznych w niepowtarzalnym miejscu, gdzie wyborne dania zachwycą Państwa podniebienia, muzyka i świąteczne dekoracje wprawią w doskonały nastrój, a przestronne, wygodne wnętrza pozwolą się odprężyć i miło spędzić czas. Wykorzystanie możliwości obiektu pozwala nam na zorganizowanie przyjęcia na ponad 200 osób.

Świąteczne menu

Na ten wyjątkowy czas przygotowaliśmy dla Państwa świąteczne menu.
Ma ono charakter przykładowy i może być modyfikowane w zależności od Państwa oczekiwań.

Kolacja w formie bufetu
Propozycja I 100zł netto / osobę

ZUPA

Krem z buraka
Rosół z podgrzybków

Danie główne

Pierogi z kapustą i grzybami
Karp smażony na złoto
Kapusta z grochem
Pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami

Deser

Sernik
Makowiec

Napoje

Kawa i herbata w formie bufetu
Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy)
Woda z cytryną i świeżą miętą
Kompot z suszu do obiadu

Zimna płyta

Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami
Rolmopsy śledziowe
Ryba po grecku
Terrina rybna
Pasztet z konfiturą
Rolada z kurczaka ze szpinakiem
Pieczywo / oliwy smakowe

Kolacja w formie bufetu
Propozycja II 130zł netto / osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami
Rosół grzybowy z plastrami kurczaka

Danie główne

Pierogi z kapustą i grzybami
Karp smażony na złoto
Kapusta z grochem
Pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami
Pstrąg pieczony z migdałami
Indyk z karmelizowaną gruszką i sosem żurawinowym

Deser

Sernik
Makowiec
Szarlotka

Napoje

Kawa i herbata w formie bufetu
Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy)
Woda z cytryną i świeżą miętą
Kompot z suszu do obiadu

Zimna płyta

Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami
Rolmopsy śledziowe
Śledź na pumperniklu z puszystą śmietaną
Plastry wędzonej gęsi z jabłkiem na tymianku
Pasztet z konfiturą cebulową
Ryba po grecku
Rolada z kurczaka z suszonym pomidorem
Pieczywo/oliwy smakowe

Kolacja w formie bufetu
Propozycja III 175zł netto / osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z krokietem
Zupa grzybowa z łazankami

Danie główne

Sandacz na kapuście z boczniakami, pieczonymi ziemniakami i sosem chrzanowym
Polędwiczka wieprzowa z puree z sosem wiśniowym z rozmarynem na maślanych zielonych warzywach

Deser

Sernik
Makowiec
Szarlotka
Makiełki

Napoje

Kawa i herbata w formie bufetu
Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy)
Woda z cytryną i świeżą miętą
Kompot z suszu do obiadu

Zimna płyta

Pierogi z kapustą i grzybami
Śledź w curry z ananasem
Śledź na pumperniklu z puszystą śmietaną
Ryba po grecku
Pieczone ziemniaki z pastą z wędzonej ryby
Kapusta z grochem
Tatar z łososia
Sałatka z buraków i koziego sera
Pieczywo / oliwy smakowe

Kolacja Serwowana
Propozycja I 130zł netto / osobę

Przystawka
2 elementowa

Pasztet z borowikami z konfiturą czerwonej cebuli
Terrina z pstrąga z posypką migdałową

Zimna płyta

Pierogi z kapusta i grzybami
Śledź na pumperniklu
Dzwonki smażonego karpia
Ryba po grecku
Pieczywo/ oliwy smakowe

ZUPA

Zupa grzybowa z łyżką kwaśnej śmietany i łazankami

Napoje

Kawa i herbata w formie bufetu
Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy)
Woda z cytryną i świeżą miętą
Kompot z suszu do obiadu

Danie główne
jedno do wcześniejszego wyboru

Sandacz na kapuście z boczniakami
lub
Kaczka pieczona z czerwoną kapustą z rodzynkami w sosie żubrówkowym i maślanymi Gnocchi

Deser

Sernik z niskiej temperatury z musem wiśniowym

Kolacja Serwowana
Propozycja II 160zł netto / osobę

Przystawka
3 elementowa

Pasztet z królika z borowikami i konfiturą z czerwonej cebuli
Terrina z sandacza z galaretką z ogórka
Półgęsek z karmelizowanym jabłkiem i orzechami

Zimna płyta

Pierogi z kapusta i grzybami
Śledź na pumperniklu
Dzwonki smażonego karpia
Ryba po grecku
Pieczywo/ oliwy smakowe

ZUPA
jedna do wcześniejszego wyboru

Barszcz czerwony z krokietem
lub
Zupa grzybowa z łyżką kwaśnej śmietany i łazankami

Napoje

Kawa i herbata w formie bufetu
Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy)
Woda z cytryną i świeżą miętą
Kompot z suszu do obiadu

Danie główne
jedno do wcześniejszego wyboru

Filet z łososia na puree z pietruszki i maślanym groszkiem
lub
Kaczka pieczona na czerwonej kapuście z rodzynkami w sosie żubrówkowym i maślanymi Gnocchi
lub
Grillowany antrykot wołowy na puree truflowym z sosem grzybowym

Deser
jeden do wcześniejszego wyboru

Trufle czekoladowe na pudrze kawowym
lub
Sernik z niskiej temperatury z musem wiśniowym

Kolacja Serwowana
Propozycja III 190zł netto / osobę

Przystawka
3 elementowa

Tatar z łososia z mikroziołami
Pate z gęsich wątróbek z galaretka z porto
Plastry wołowiny na puree buraczanym

Deser
jedno do wcześniejszego wyboru

Trufle czekoladowe na pudrze kawowym
lub
Sernik z niskiej temperatury z musem wiśniowym

Zimna płyta

Pierogi z kapusta i grzybami
Śledź na pumperniklu
Dzwonki smażonego karpia
Ryba po grecku
Pieczywo/ oliwy smakowe

ZUPA
jedna do wcześniejszego wyboru

Krem z borowika
lub
Barszcz czerwony z krokietem
lub
Consome z pieczonej kaczki z tortellini

Napoje

Kawa i herbata w formie bufetu
Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy)
Woda z cytryną i świeżą miętą
Kompot z suszu do obiadu

Słodka Płyta

Brownie czekoladowe z orzechami
Tarta jabłkowa

Danie główne
jedno do wcześniejszego wyboru

Filet jesiotra w sosie z muli na puree z selera z jarmużem
lub
Stek z antrykotu na plackach z cukinii z sosem grzybowym
lub
Comber z królika z kurkami w śmietanie z zielonym pieprzem na szpinakowych Gnocchi

II Danie główne

Indyk na risotto z gruszką z dodatkiem sosu żurawinowego i gorgonzoli

Nasze wyposażenie obejmuje:

Klimatyzacja

Nowoczesny system wentylacyjno-klimatyzacyjny, utrzymujący w sali optymalne warunki temperatury i wilgotności.

Oświetlenie

Złożone jest z różnorodnych reflektorów i lamp, umożliwiających sterowanie natężeniem światła.

System telewizyjny

4 szt. monitorów 40’’. System zaprojektowano w taki sposób, aby z obraz był widoczny z każdego miejsca. Wszystkie monitory są przeznaczone do pracy ciągłej w systemie HD

Nagłośnienie

31 głośników (10 wiszących, 2 kompaktowe i 19 sufitowych), 6 strefowy wzmacniacz o mocy 240W z 5-wejściowym mikserem (z możliwością nadawania komunikatów strefowych), zestaw 2 mikrofonów bezprzewodowych w paśmie 860MHz.

Rzutnik komputerowy

Z synchronizowanym ekranem 3 x 2 mb. System zapewnia dobrą widoczność nawet przy większej ilości światła.

Łącze Internetowe

W skład internetowego wyposażenia wchodzi modem DSL (4/0,5 12 Mb), symetryczne łącze światłowodowe 6 x 6 Mb oraz 4 dwupasmowe punkty dostępowe (AP) zasilane w systemie PoE.

Zarezerwuj termin

Jeśli marzysz o organizacji wymarzonego przyjęcia w eleganckim wnętrzu i chcesz zapewnić swoim gościom nie tylko wspaniałe doznania estetyczne, ale także smakowe to zachęcamy do rezerwacji terminów!

a

kontakt z Event Managerem

Jacek Janecki   +48 695 589 093


rezerwacja-ikona

Rezerwacja

Zadzwoń do nas pod numer +48 42 673 02 90
lub skorzystaj z formularza

rezerwacja-ikona

Godziny otwarcia

Poniedziałek - Niedziela: 10:00 do 20:00
Wtorek- Czwartek: 10:00 do 22:00
Piątek- Sobota: 10:00 do 23:00

rezerwacja-ikona

Nasz Adres

Łódzka Specjalna Strefa Ekonomiczna
ul. Tymienieckiego 22/24,
90-349 Łódź

Zapisz się do newslettera






© 2017 Browar Księży Młyn. Proudly created by Zostaw To Nam.
Photography: Platin Studio